2010. február 1., hétfő

Hidrológiai mérés divatá válik a kerekes glaciográffal !!!

Fontos hidrológiai méréseket folyatott két, semmi akadályt nem ismerő első éves földrajzos január 29-én! A legjobb időpontot vitathatatlan, hogy a szesszió alatt foghatták ki. Geológia vizsga feszültségeit a mérések helyszíne és annak látványa biztosította még aznap délután!  A Julius Mall melleti tó, Lacul din Gheorgheni ( nevét halva biztos mindenki rájön, hogy hol van ez ) adott volt.
A hidrológia vizsgára készülők ki készültek és a tón korcsolyázva, arra a gondolatra jutottak, hogy terepgyakorlatot hirdetnek!
Az első mérés a jég vastagsága:   mérési eszköz kerekes glaciógráf (egy bevásárló szekér belefagyva a tóba) a mérés eredménye 9 cm jégvastagság! -megfelel az európai uniós követelmények által szabott "felelőtlenséggel korcsolyázók a tavon törvényének. 
A következő lépésben bizonyítást nyert az a híres mondat, hogy: Egy bolond százat csinál!
A tóból kiszedett Auchan-os szekérnek nagy keletje lett! Szégyent nem ismerve egyikük a szekéren, másikuk a  mechanikus mozgást biztosítva szelték a kilómétereket a jégen... körbe körbe
Csak , hogy a  többi jeget kedvelő, korcsolyázók is igen-igen megkívánták ezt,  az inkább kerge olimpiára hasonító mutatványt!
Szerre jelentek meg a szekerek a tón.... már farsangi volt a hangulat!
Csakhogy a kezdeményezőknek nem tetszett az, hogy ilyen hamar utánozójuk kerül. Akkor volt érdekes amikor csak ők ketten űzték a sportot! 
Így arra gondoltak, hogy eltűnnek a tett színhelyéről... ahogy a "szekert" leparkolták a jég szélén, már fogta is az egyik, bele szökött a másik s eresztették ki a jégre!
Ezért a további hidrológiai elemzéseket majd csak zárt körűre tervezik, hisz a laikusak komolytalanok!

Bizony az is evidensé vált, hogy milyen is az, amikor két székely Kolozsváron divatot teremt pillantok alatt. nem kell ide párizsi divatáruház...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése