2010. február 1., hétfő

A koronán király a szinvonal: haladóknak ajánlott

Az egyetemisták tapadnak a vonatokra! És ez nem amiatt van mert annyira magas a romániai vasutak szolgáltatásinak a színvonala. Sokkal inkább az hat a döntés mellet, ha bár hivatalos helyen nem ajánlott a jegyek árát meghatározni,  hogy nagyon előnyös értéke van a jegyeknek! bizony nem mindenki ezt az előnyös jegy vételt használja ki, sokszor jól járva! Hisz akkor, legalább aki az állomásokban vett jegyekkel utazik legalább helyjegyet is vesz, a mozgó vonaton ez a szolgáltatás csak a wc. biztosítja, feltűnés nélkül egy rövid ideig, viszont ennek a helynek a foglalása feltűnést okoz.
Ajánlott arra felkészülni, hogy az ünnepek előtti és utáni, valamint az szessziók utáni napokban a székely iker gyorsokon olyan nagy a gyúródás, hogy (a mozdonyvezető is a lépcsőről vezet) a kalauz bácsi már többször is ki kell ürítse a kalapját... hisz annyi a perselypénz... Miért nem viszik ezt  a csíksomlyói búcsúra? Nem érthetem! De önzetlenül adományoz minden vagon utasa... már aki ebben az esetben önzetlen...
De a mostani fiatalok önzetlenek, nagyon önzetlenek.
Épp ezért nagy a gyúródás, mindig, ha székelyföldfele utaznak az egyetemisták.
Ezen a zsúfoltságon pedig nem fog senki sem segíteni. Főleg azok nem akik tudnának. Mert akik tudnának segíteni azok nem tudnak róla. hogy kell segíteni! Sőt nem is kell tudjanak róla!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése