2009. december 30., szerda

Sepsiszentgyörgyi fogatos


Sepsiszentgyörgyön még mindig nem feltűnő ha szekérrel és lóval szelik a városlakok a kilométereket. Egy ilyen pillanatot kaptam lencsevégre december 29-én, a városban. A jelenet a következő volt: nevezzük a képen látható Úrt mondjuk Petáknak, az egyszerüség kedvéért!
Tehát vágtában haladt Peták feleségestől az Olt hídján a városközpont fele. De hirtelen megcsördült Peták mobilja. Arra arra a bizonyos paragrafusra gondolva (vezetés közben nem szabad telefont használni kivételt a "szabad kezek" felszereléssel ellátott készülékek képeznek) hirtelen lefékezett a frissen patkolt ABS-el vagy téli videa patkókkal rendelkező paripával és megállott. Épp idejében elkapta a hívást. az a lényeg, hogy azt a törvényt betartotta, hogy nem szabad vezetés közben telefonálni. Dicsérendő cselekedet! Csak a hirtelen megálláskor nem gondolt arra hogy éppen egy híd kellős közepén van, s a hídon nem szabad megállni!
Legfőbb kérdésem, az hogy mikor számolják fel már örökre Sepsiszentgyörgyön az állat vontatású "járművek" közlekedését? Nem zavaró egy picit?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése