2010. április 23., péntek

Itt az idő Magyarország!


Választási szlogen, biztos mindenki már látta, és hallotta, hogy változás történt Magyarország nyolc évi baloldali kormányzását a jobb oldal elsöprő győzelme váltja fel. Rögtön utána nagy port kavart a szélsőjobb parlamenti bekerülése, nem kis részaránnyal! Sok  határon 'inneni' úgymond bizonnyal veszem, hogy örült ennek. Nem úgy a szlovákiai külügyminiszter! Változás áll be a külhoni állampolgárokhoz való hozzá állás ügyében is. ez is bizonyos.
S látszott már a második napon, hogy a gazdasági élet szereplői is kedvezőnek vélik az erős kormány alakítást, ugyanis erősödött a forint szemmel láthatóan.
Az ha kétharmados többséggel tud majd kormányozni a jövendőbeli kormány biztosítja egyben a kettős állampolgárságot is a határokon kívül rekedt, egyébként sokszor saját magát sokkal magyarabbnak érző és -érezhető- magyar.     
Minden bizonnyal meg is lesz a kétharmad, hiszen akik idáig a harmadikként bejutott pártra szavazott és besegített a parlamentbe 26 képviselőt, azok a szavazok most is a jobb oldali bár, de mérsékelt elveket  követő pártra voksol.
Az is felmerül, hogy vajon kap-e az állampolgársággal szavazati jogot a külhonban élők matúr életkort elérő magyarjai. Minden bizonnyal nem fognak. Isten lássa a lelkét aki szavazati jogot adna minekünk s ezzel beleszólást a magyar ügyekbe. Egyébként, úgy ahogy apáink jussaként méltón megérdemelnénk.
Mert ha megkapná azt, bizony bizony állítom, hogy kihasználná azt a Kárpát-medence széleinek lakói, s még az azon túli csángóktól a melbourne-i magyar is. És ki tudja mire lenne képes az egyesítésben a magyar ilyen, megerősödött szellemben?
Megremegne a tinta a trianoni békeszerződésen!
De az a kérdés is felmerül, hogy meddig kellene így még várjon az újra kormányra kerüléséig a híveiben  amúgy is megfogyatkozott magyar baloldal, na meg a nagy tömegű szavazati joggal megjelenő más elveket valló régi- mégis újjászületett magyart is bele számolva. Akik közül nem titkoltan sokan a kisebb de annál intezívebb magyar párti szervezet követői, bár a mai modern társadalom empátiájától és toleranciájától eltérő elveket valló. Mégis a nagyfokú globalizációs és minden fajta kultúrát elsöprő unió szkeptikusak mindenütt magával vonják a  jobboldali érzések felbukkanását.
Megváltozik így is úgy is a 2004 december 5.-e óta vérző szívek fájdalmas sírása!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése