2009. november 21., szombat

nagyarok kolozsvaron

Megszokasbol koszonnek a kolozsvari magyarok is romanul egymasnak? A buszon, az utcan, elso ranezesre senkibol nem nezheted ki hogy epp a kicsikutya tartkat dudolja-e vagy pavel stratan egyik szovegen melazik az egyen, az biztos hogy elmosojodott az egyik magyar honfitarsam amikor a buszon megszokott gyurodas miatt atadja a jegyet, hogy csiptessem meg neki, koszonetet ekent fejezte ki: Mersi mult..., mire en: Szivesen! jol meg nezett, majd elmosojodott... hat igen, de en is csak abbol tudtam hogy a szivesen-t is megerti, hogy halgatoztam. vagy ha netalan a Szent-Mihaly templom elott jarsz a keresztet veto emberek altalaba magyarok, sot meglepo de biztosan meg is kereszteltek oket. Lehet hogy a multikulturalitasba benne van az, hogy mindennnek meg van az angol megfeleloje, sot neha csak az, eszlelheto az is, hogy az arab, kinai es neger gyerekeket udvariasan elore engedjk, hiszen meszirol jottek.De mi van azzal a nemzetiseggel akik mar tobb mint ezer eve itt elnek? semmi elonyuk nincs?

1 megjegyzés:

  1. Az RMDSZ olyan allamfo jeloltet inditott, aki a valasztasi kampanyban egyedulikent kinalt olyan programot, amely pioritasokat tartalmazott a magyarok szamara, olyan celkituzeseket is felvazolt, melyek gyakorlatba ultetese kiutat jelentett volna Romaniaban uralkodo politikai es gazdasagi valsagbol.De sajnos az eredmeny azt mutatta a tegnap , hogy amikor a roman kozosseg nagy szamban megy szavazni, akkor az oda vezet hogy az rmdsz kis szazalekot tud elerni, a vart 5,5 szazaek helyett csak 4,5uzeseinket szazalekot kaptunk..A kovetkezo ket szukos hetecsket arra kell raforditsuk, hogy a prioritasainkat mindvegid szem elott tartva,a ket jelolttel torteno targyalasaink soran megtlaljuk azokat a lehetosegeket, amelyek garanciat jelentenek, hogy egy lehetseges koalicios egyuttmukodes folyaman valora tudjuk majd valtani celkituzeseinket.Nem konnyu a valasztas:Traian Basescunal tudjuk hogy mire szamithatunk majd, de egyelore nem tudhatjuk, hogy Geoana hogy viselkedne allamfokent, mikent allna meg helyet.
    Az igazi tet:hogyha 300ra csokkene a referndum szama, akkor peldaul Bihar megyeben csak egyetlen egy kepviselo jutna be a parlamentbe, mas erdelyi es parciumi megyek viszont hontyak nelkul maradnanak.A romaniai magyarsag szamar igazan nagy tetje van azoknak a kerdeseknek, amelyek a referendumban szerepelnek.
    Tehat nekem az a velemenyem, hogy nagyon fontoljuk meg e kis ido alatt kire szavaznuk es menjunk ekl szavzni, ha mar eddig nem tettuk meg..jha es menjunk el reggel, ne keso este, mert lehet hogy nem kerulunk sorra:))
    Amugy nagyon bejon nekem ez a blogos cucc,.,sok sikert tovabbra...udv
    Nimerencu Norbert
    Kolozsvar, 2009, nov.23:)10:40
    2009

    VálaszTörlés